Zonnepanelen op plat dak? Zoek niet verder!

Zonnepanelen op plat dak? Maar eerst omvormers, omvormers maken het voor zonne-eigenaren mogelijk om het uitgangsvermogen van hun zonnestelsels bij te houden. De meeste omvormers hebben volgens PVEL communicatiemogelijkheden via bedraad ethernet, Bluetooth of Wi-Fi. Deze communicatieverbinding kan omvormers in gevaar brengen voor cyberaanvallen, maar wetenschappers werken aan oplossingen om deze mogelijkheid te beperken. Lees hier meer over cybersecurity voor omvormers. Eigenaars van zonne-energie kunnen foutcodes, diagnostische gegevens en informatie over de stroomproductie bekijken van omvormers op hun computers of zelfs op speciale smartphone-apps zoals die van SolarEdge. Grootschalige eigenaren van zonne-energie willen mogelijk ook investeren in geavanceerde bewaking services om problemen met arrays met meerdere omvormers te diagnosticeren en op te lossen via een externe leverancier zoals XXL zonnepanelen.

Zorg voor een veilige werking van het systeem

Voor je Zonnepanelen op plat dak heb je omvormers nodig,omvormers moeten volgens PVEL worden uitgeschakeld in het geval van een elektrische boog, die kan worden veroorzaakt door veroudering van het systeem en materiaalverslechtering. Ze zijn geprogrammeerd om deze bogen te identificeren, maar PVEL ontdekte dat niet alle omvormers dit effectief doen. Delta en Fronius-omvormers presteerden het best bij PVEL’s grond- en boogstoringstests. Omdat omvormers uit zoveel elektronische onderdelen bestaan ​​en talloze taken vervullen, is de kans groter dat ze uitvallen dan enig ander onderdeel van een PV-systeem, aldus PVEL. String- en centrale-omvormers hebben verschillende voor- en nadelen, maar string-omvormers zijn gemakkelijker te onderhouden als er onvermijdelijk een storing optreedt.

Solar Inverter en zijn werking

Het belangrijkste doel van dit project is het ontwerpen van een systeem dat zonne-energie gebruikt voor huishoudelijke belastingen met behulp van een omvormer. De hardwarevereisten omvatten voornamelijk de Bridge-MOSFET-schijf, Step-up Transformer, spanningsregelaar, MOSFET-driver, PWM-omvormer IC, zonnepaneel en batterij. Voor meer informatie over Zonnepanelen op plat dak ga naar de site van XXL zonnepanelen en kijk daar even rond!